Старостат братства окреслив завдання на літо

 

 

 

19 травня у братстві відбулося засідання старостату. У звичному режимі голова та староста разом із керівництвом відділів підсумували зроблену роботу протягом пасхального періоду.

Серед найбільш позитивних моментів у роботі цього проміжку часу відмітили налагодження більш тісної співпраці із дитячим будинком «Нова сім’я», медико-соціальним реабілітаційним центром «Дорога життя» та Часлівською школою-інтернатом. Найголовніше, що братчикам практично вдалося знайти спільну мову із цими організаціями та виявили, чим можуть бути корисними для них. Надалі ця співпраця (для кожної організації специфічно) полягатиме у проведенні спільних культурно-масових заходів, екскурсій, паломницьких поїздок, як до прикладу недавній великодній концерт та поїздка святинями України. За кожним із цих закладів було закріплено нових координаторів, які і контролюватимуть співпрацю Також ужгородська «молодіжка» вестиме для цих організацій часткову освітню та просвітницьку діяльність.

Також на старостаті прийняли рішення щодо підготовки до богослужінь у Свято-Покровській церкві Ужгорода. З благословення преосвященного єпископа Феодора члени УжМБ матимуть змогу регулярно брати участь у богослужіннях у цій церкві (утому числі в читанні та співі). Отож, щоб підготуватись до богослужінь братство вирішило проводити один раз на тиждень заняття власного хору. Перша літургія за участю братчиків служитиметься наприкінці червня.

І головним рішенням старостату братства стало організація та проведення літнього табору для православної молоді з усієї країни. Датою було визначено 10-14 серпня. Інформація щодо програми та місця розташування табору зявиться пізніше.

 

Прес-служба УжМБ